Sposób przygotowania

Warzywa umyć, obrać, opłukać, podzielić na części, zalać małą ilością wrzącej wody, dodać ziele angielskie, sól i ugotować, wywar przecedzić.

Bułkę namoczyć w letniej wodzie i odcisnąć.

Cebulę obrać, opłukać.

Filety z ryby opłukać, pokroić w kawałki i wraz z bułką i cebulą zemleć w maszynce.

Do masy rybnej dodać bułkę tartą, jaja, margarynę, pieprz i sól i dobrze wyrobić.

Z gotowej masy uformować pulpety.

Do części gorącego wywaru z warzyw włożyć pulpety i ugotować.

Przygotować sos:

Koperek umyć, drobno posiekać, dodać do pozostałego wywaru z warzyw.

Z margaryny i mąki przygotować białą zasmażkę, rozprowadzić częścią wywaru i połączyć z resztą wywaru.

Do sosu dodać śmietanę, sól i mieszając zagotować.

Gorące pulpety z wywaru polewać sosem na talerzu.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tetiana

    muszę spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Smaczne jedzenie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !