Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jabłkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 50 dag
cukier 15 dag
śmietana 100 ml
woda 700 ml
cynamon Prymat 0,5 łyżeczki
groszek ptysiowy 15 dag
wino czerwone 200 (słodkie)
goździki mielone 0,25 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jabłkowa

Jabłka obrać, wykroić z nich gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Włożyć do garnka, wlać wodę i posłodzić. Wolno gotując, doprowadzić do wrzenia i gotować ok 8 minut. Dolać wino, dodać cynamon i goździki. Ponownie zagotować, po ok 5 min. zestawić z ognia . Mieszając, stopniowo połączyć ze śmietaną. Danie podawać z groszkiem ptysiowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 22.10.2013 09:04
ciekawa zupka
Katarzyna59 10.08.2012 09:47
pyszna
stokrotka 29.04.2011 16:36
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak