Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i umyć. Gotować ok. 20-30 min. w osolonej wodzie. Odcedzić. Przepuścić przez maszynkę lub przecinać przez praskę. Wymieszać z ciepłym mlekiem. Ostudzić. Jabłka umyć, obrać, zetrzeć na tartce o małych oczkach. Rodzynki przelać wrzątkiem, osączyć. Wymieszać z puree, jabłkami, jajkami i mąką. Porcje ciasta kłaść łyżką na rozgrzany olej. Smażyć na rumiano około 2-3 min. z każdej strony. Przed podaniem obficie posypać cukrem pudrem. Smacznego !

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Syla

    Mniam :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    ciekawe te placki
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    i ziemniaki i jabłka... ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika192

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    mam na nie ochotę
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    można by spróbować
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    może być
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    ciekawe:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    fajne te placki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !