Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowy sernik na zimno

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretki różnokolorowe 4 opakowania
cukier puder 10 dag
masło 10 dag
Biszkopty opakowanie
twaróg 1 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowy sernik na zimno

Cukier rozwiercić z masłem dodając po łyżce sera. Następnie masę serową podzielić na trzy części. Trzy różnokolorowe galaretki rozpuścić w szklance wody (każdą oddzielnie) i ostudzić. Do każdej części masy serowej dodać galaretkę mieszając powoli. Tortownicę wyłożyć biszkoptami. Ścięty ser wyłożyć na biszkopty w różnej kolejności kolorów (np. zielona, czerwona, żółta). Na wierzchu polać tężejącą czwartą galaretkę np. pomarańczową. Można także ułożyć na serze dowolne owoce sezonowe i dopiero zalać galaretkę. Pycha! Polecam:-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 05.06.2012 09:33
smaczne
stokrotka 18.02.2011 22:37
DOBREEEEEEEEEEEE
ana00 19.09.2010 11:47
Serniki mogę jeść na okrągło

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak