Sposób przygotowania

Pomidory z margaryną udusić w rondelku pod przykryciem 15-20 minut. Przetrzeć przez sito. Przecier zalać 1 l wody. Dołożyć kostkę bulionową i przyprawę Kucharek. gotować 5 minut. Do śmietany wsypać łyżkę mąki, szczyptę soli, rozmieszać blenderem i połączyć z zupą. Zagotować. Przyprawić do smaku pieprzem, solą, posypać posiekaną zieleniną. Zupę podawać z makaronem.
Do zupy można użyć świeżych pomidorów, postępować tak samo jak z pomidorami ze słoika.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    zawsze pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    jordi

    uwielbiam pomidorówkę,a z makaronem to już w ogóle

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !