Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa ze śmietaną

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Pomidory ze słoika 0,5 l
margaryna 2 łyżki
śmietana 18 proc 150 ml
mąka 1 łyżka
przyprawa kucharek 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1 kostka
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa ze śmietaną

Pomidory z margaryną udusić w rondelku pod przykryciem 15-20 minut. Przetrzeć przez sito. Przecier zalać 1 l wody. Dołożyć kostkę bulionową i przyprawę Kucharek. gotować 5 minut. Do śmietany wsypać łyżkę mąki, szczyptę soli, rozmieszać blenderem i połączyć z zupą. Zagotować. Przyprawić do smaku pieprzem, solą, posypać posiekaną zieleniną. Zupę podawać z makaronem.
Do zupy można użyć świeżych pomidorów, postępować tak samo jak z pomidorami ze słoika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jordi 04.04.2013 17:52
uwielbiam pomidorówkę,a z makaronem to już w ogóle
mehia 26.05.2011 20:38
zawsze pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak