Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy drożdżowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szklanki
drożdże 5 dkg
jajko 2 szt
mleko 1,5 szklanki
cukier 2 łyżki
cukier waniliowy 1 szt
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy drożdżowe

Mąkę przesiać do naczynia, dodać drożdże rozmieszane z odrobina mleka, jajka roztrzepane z cukrem i cukrem waniliowym, mleko, sól, 2 łyżki oleju. Wymieszać ciasto dokładnie, pozostawić do wyrośnięcia na ok 30-45 minut. Wyrośniętego ciasta nie mieszać. Na patelni rozgrzać olej, kłaść łyżką placki, smażyć z obu stron na złoty kolor. Smacznego;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 05.09.2014 14:22
bardzo dobre
gibli 26.08.2014 19:19
lubię racuchy)
adelajda 22.08.2014 17:04
jak dawno nie jadam :)))
cukiereczek 22.08.2014 15:20
super racuchy
irenka 22.08.2014 14:03
pycha,moje ulubione
Bernadeta1 22.08.2014 12:41
lubię takie racuchy
Motorek 22.08.2014 11:46
Bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak