Sposób przygotowania

Marynata: pół szklanki oliwy,sok z cytryny,1-2 ząbki czosnku,po łyżce świeżych listków bazylii,tymianku i rozmarynu,lub łyżeczce suszonych,pieprz,sól
W miseczce dokładnie wymieszać składniki marynaty. Warzywa umyć,osuszyć.Z bakłażana odkroić ogonek,z przekrojonych na połówki strąków papryki usunąć gniazda nasienne,a miąższ pokroić wzdłuż na paski szerokości 2cm.Cukinie i bakłażan pokroić w plastry grubości 1cm.Pokrojone warzywa posmarować marynatą i odstawić na 45min. w chłodne miejsce.Piec na przykrytym grillu lub w folii,co jakiś czas obracając ( najdłużej ma się piec bakłażan).Podawać z sosem chrzanowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Warto spróbować.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    ciekawy przepis....
  • 4
    original
    Opublikowano

    Kate131

    na pewno pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marenka

    Fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !