Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz mięsno warzywny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek surowy 1 kg
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
por (biała część) 1 szt
pomidory w puszce 1 szt
śmietana 2 łyżki
mąka 1 łyżka
ziele angielskie 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
przyprawa uniwersalna Kucharek
Papryka słodka mielona Prymat
majeranek
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz mięsno warzywny

Kroki postępowania

1
Boczek umyć osuszyć i pokroić w kostkę
Krok 1 - gulasz mięsno warzywny foto
2
Miąso wrzucić na rozgrzaną patelnię i obsmażyć. Następnie dodać przyprawy i całą zawartość puszki. Mięso dusić do miękkości podlewając wodą. Warzywa obrać i pokroć w paski..
Krok 2 - gulasz mięsno warzywny foto
3
Warzywa podsmażyć i dodać do mięsa , całość udusić . Następnie dodać zahartowaną śmietanę i zagęścić zaklepką z mąki, zagotować.
Krok 3 - gulasz mięsno warzywny foto
4
Całość doprawić do smaku. Podawać z kaszą jęczmienną ugotowaną na sypko.
Krok 4 - gulasz mięsno warzywny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 21.08.2014 14:57
pyszny obiad będzie...
gosia561 21.08.2014 14:54
dobre mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak