Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zraziki nadziewane ryżem

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 700 g
ryż 60 g
cebula biała 3 szt
smalec 40 g
masło 60 g
rosół drobiowy 300 ml
mąka do oprószenia
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zraziki nadziewane ryżem

Szynkę (chudą część) tniemy na 4 grube plastry i bardzo cienko rozbijamy ,z obu stron oprószamy solą i pieprzem. Pozostałe (z porcjowania) skrawki szynki mielimy.
Ryż gotujemy na sypko ,studzimy i mieszamy razem z mieloną szynką ,posiekaną i zeszkloną na smalcu cebulą. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Farsz dzielimy na 4 części.
Każdą porcję farszu kładziemy na rozbite kotlety i zawijamy ,chowając brzegi do środka. Związujemy nitką ,oprószamy mąką i obsmażamy na rozgrzanym maśle z każdej strony na złoty kolor. Gdy zrazy obsmażymy ,dodajemy posiekane 2 cebule ,zasmażamy ,podlewamy rosołem i dusimy przez 30 min. Podajemy z puree ziemniaczanym i surówką z kiszonej kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

menato 22.08.2014 10:49
smacznie wygląda, na pewno spróbuję
Rysia 21.08.2014 19:44
Smaczne zraziki.
kasienka23 21.08.2014 18:52
pyszne mięsko!
monika141 21.08.2014 18:45
pyszny obiadek
Ola1984 21.08.2014 18:08
Fajne te zrazy, ciekawy pomysł na farsz.
mirosława4 21.08.2014 17:16
ciekawy przepis
alaaa 21.08.2014 16:56
po raz pierwszy spotykam się z takim nadzienie, ciekawe
marcia7 21.08.2014 16:18
bajecznie smaczne mięsko
Konczi 21.08.2014 14:17
pysznie u Ciebie :) Zgłodniałam :D
kuklik 21.08.2014 13:58
aż ślinka cieknie
Edith85 21.08.2014 13:23
wyglądają smakowicie
Wiktoria29 21.08.2014 13:19
bardzo fajny pomysł
irenka 21.08.2014 13:12
ciekawy przepis,na pewno smaczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak