Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba na patyku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sprawione pstrągi 4
miękkiego masła 5dag
łyżeczka jałowcówki
łyżki soku z cytryny 2
Pieprz biały mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba na patyku

Wypatroszone,umyte i osuszone ryby skropić sokiem z cytryny,z zewnątrz oprószyć solą,a w środku natrzeć pastą utartą z masła,wódki białego pieprzu i soli.Na specjalną długą szpadkę do grillowania nadziać rybę ( przez otwór gębowy do ogona),ułożyć na ruszcie i opiekać,często obracając.Podawać z pieczonymi ziemniakami,lub grzankami i chrzanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 04.03.2011 00:15
niezła
justyna111 26.09.2010 17:29
super
Lidia11 26.09.2010 16:28
fajny przepis
plocia 25.09.2010 17:35
uwielbiam ryby
Karolcia12 23.09.2010 16:16
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak