Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina w przyprawach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sznycli cielęcych 6
ząbków czosnku 5
łyżeczka suszonego tymianku 1
ćwierć startej gałki muszkatałowej
sok z cytryny
skórka otarta z cytryny
łyżki oliwy 2-3
łyżki posiekanej pietruszki 4
pieprz
sos do sałatek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina w przyprawach

Mięso umyć, osuszyć, energicznie wygnieść ręką. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z tymiankiem, gałką, pieprzem, sokiem i skórką z cytryny oraz łyżką oliwy i natką pietruszki. Kawałki mięsa natrzeć tą pastą, włożyć do salaterki, szczelnie przykryć i wstawić na kilka godzin do lodówki. Następnie posolić, ułożyć na rozgrzanym grillu i piec, skrapiając marynatą z salaterki wymieszaną z resztą oliwy. Podawać z sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 04.03.2011 00:15
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak