Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos cebulowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 6 szt
masło 2 łyżki
jabłko 2 szt
sok z cytryny 1 łyżeczka
wywar z jarzyn 1,5 l
mąka 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos cebulowy

Jabłka pokroić ze skórkami, wrzucić do wywaru jarzynowego i ugotować. Następnie rozgrzać masło i udusić na nim drobno posiekane cebule. Gdy będą miękkie, zrobić rumianą zasmażkę z mąki i podprawić nią cebule. Dodać ugotowane jabłka. Całość zmiksować lub przetrzeć prze sito. Doprawić sokiem z cytryny i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 18.07.2012 12:35
super sosik
m1monika 15.01.2012 15:33
smaczny :)))
Iwona51
Iwona51 04.01.2012 09:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak