Sposób przygotowania

Szpinak oczyścić, umyć, pokroić, przelać wrzątkiem, wyjąć łyżką cedzakową i przysmażyć na oleju. Dodać posiekane ząbki czosnku, doprawić do smaku solą i pieprzem. Szpinak wymieszać z ugotowanym na półmiękko makaronem. Przełożyć do wysokiego żaroodpornego naczynia. Jajko rozmieszać ze śmietaną i zalać szpinak z makaronem. Danie zapiekać ok 25 min w temperaturze 200 stopni. Gotową babkę w całości wyłożyć na półmisek, udekorować, np. pomidorami.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Przepis wart wypróbowania.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !