Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Błyskawiczne ogórki małosolne

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórek 1 kg
chrzan 1 szt.
czosnek 1 szt.
koper świeży 4 szt/
sól 1,5 łyżki
woda 1,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Błyskawiczne ogórki małosolne

Ogórki dokładnie umyć. W 1 i 1/2 litra gorącej wody rozpuścić 1 i 1/2 łyżki soli. Do glinianego garnka włożyć połowę chrzanu, koper i czosnek, włożyć ogórki, dodać resztę chrzanu, kopru i czosnku, wlać gorącą, osoloną wodę, przykryć talerzykiem. Po 1-2 dniu leżakowania w zalewie, ogórki nadają się już do jedzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 19.08.2014 16:37
Ja wolę takie po 4-5 dniach ale ogóreczki wyglądają pysznie :)
Ola1984 19.08.2014 16:24
Piękne zdjęcie i smakowite ogórki.
kloruś 19.08.2014 13:53
wygląda smakowicie... chętnie bym skosztowała
2milutka 19.08.2014 13:50
pysznie wyglądają
milenka2 19.08.2014 12:43
2 dni??Ten przepis spadł mi z nieba :) uwielbiam takie ogóreczki ale zawsze zniechęcało mnie to kiszenie, czekanie itp. A tu szybko, sprawnie...i mam nadzieję, ze smacznie ;) dziś wypróbuję...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak