Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki inaczej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 średnia główka kapusty włoskiej
2 duze cebule
30 dag wędzonego boczku
kilka świeżych lub suszonych grzybów
1 kg ziemniaków
czosnek
sól,Pieprz mielony, majeranek
jaja 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki inaczej

Liście kapusty sparzyć. Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać, zemleć. Boczek i cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć. dodać do ziemniaków, doprawić solą, pieprzem i majerankiem, wbic jajka .Dokładnie wymieszać. Formować gołąbki. Układać w wyłożonym kapustą naczyniu żaroodpornym, obłożyć grzybkami i podlać wodą z ich gotowania. Dusić ok. 40 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 21:43
Warto tak robić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak