Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keczup

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 1 kg
cebula 8 sztuk
seler 1 sztuka
sól 1 łyżeczka
ocet winny 1/8 l
cukier trzcinowy 10 dag
papryka czerwona po 25 dag
papryka zielona po 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Keczup

Warzywa pokroić w kawałki, dusić ok. 45 min. z cukrem, solą, pieprzem, słodką papryką i octem. Następnie przetrzeć przez sito . Masę dalej gotować, aż do zgęstnienia. Doprawić do smaku. Keczupem napełnić słoiki lub butelki. Zamknć i wekować ok. 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak