Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prażona kukurydza w czekoladzie

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gorzkiej czekolady. 5 dag
cukru brązowego 5 dag
syropu kukurydzianego 25 ml
masła 2 łyżki
mleko 15 ml
popcornu 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Prażona kukurydza w czekoladzie

W rondelku umieścić cukier, masło, syrop i mleko, podgrzewać na małym ogniu, zagotować, aby wszystkie składniki utworzyły gładką masę (około 3 minut). Zdjąć z ognia, dodać czekoladę starta na dużych oczkach tarki i mieszać, aby się rozpuściła.

Popcorn przygotować w mikrofali zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Połączyć go z przygotowanym syropem czekoladowym, tak aby równomiernie pokrył się czekoladą. Rozłożyć cząstki popcornu na dużej blasze. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 150 stopni i zapiekać około 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolina92 21.03.2011 11:18
alez jestem ciekawa jak to smakuje!!
Kate131 07.08.2010 07:16
same pysznosci u Ciebie
Małgorzata113 06.08.2010 08:50
wygląda na apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak