Sposób przygotowania

12 dag masła utrzeć z cukrem pudrem do białości. Kolejno dodawać jajka, przesianą mąkę, kakao i mleko. Ucierać tak długo, aż masa będzie puszysta i gładka. Banana obrać ze skórki, pokrajać w kostkę i dodać do masy. Czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach i połączyć z pozostałymi składnikami. Kokilki posmarować masłem, posypać delikatnie mąką i napełnić masą czekoladowo-bananową. Kokilki umieścić w naczyniu żaroodpornym wypełnionym do ¼ wysokości wodą. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i zapiekać przez około godzinę.

Przygotować sos: 3 dag masła, cukier trzcinowy, syrop klonowy i śmietanę umieścić w rondelku i podgrzewać, aby składniki się połączyły.

Pudding podawać polany przygotowanym sosem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    muszę spróbować;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !