Sposób przygotowania

Mięso z rosołu pokroić na drobne kawałki. Zrumienić na tłuszczu pokrojoną w drobną kostkę cebulę, zalać śmietaną wymieszaną z mąką i dusić kilka minut na niewielkim ogniu. Ostudzić, wbić żółtka, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. W wyszorowanych ziemniakach wydrążyć środki (ścianki powinny być dość cienkie), ułożyć na sicie, przelać wrzątkiem, posolić i wytrzeć. Wydrążone ziemniaki wypełnić na przemian cebulą i posiekanym mięsem, ułożyć na posmarowanej tłuszczem blasze, posypać bułką tartą i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni Celsjusza, piec około 25 minut. Podawać z sosem beszamelowym, grzybowym lub pomidorowym i pikantnymi surówkami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !