Sposób przygotowania

Papryki umyć, osuszyć i wyjąć z nich gniazda nasienne. Papryki pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej paprykę. cebulę obrać, posiekać w drobną kosteczkę i zeszklić na oliwie. Wywar zagotować, dodać do niego paprykę i cebulę, następnie sok z cytryny. Kwaśną śmietanę wymieszać z mąką, rozprowadzić wodą i dodać do zupy. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem, posypać posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Takiej zupy nie jadłam :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    fajna zupa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    bardzo lubię paprykę
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    papryka jest smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    smaczna zupa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Muszę wypróbować Twój przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    m1monika

    smaczna zupka :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !