Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z wiśni

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

surowy sok z jabłek 1 szklanka
cukier 2 szklanki
wiśnie bez pestek 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z wiśni

W szerokim rondlu mieszamy sok jabłkowy z cukrem, i cały czas podgrzewamy na małym ogniu.
Gdy cukier całkowicie się rozpuści, dodajemy wiśnie i gotujemy na średnim ogniu przez 20-25 min ( czas gotowania zależy od wielkości owoców).
Gorący dżem wykładamy do wygrzanych, czystych pozbawionych zapachów słoików, dokładnie zamykamy, pasteryzujemy w temp. 90 stopni C.
Przez 15 min. Potem ustawiamy w chłodnym i ciemnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmakolykiJoanny 02.07.2013 17:18
Domowe przetwory zawsze sa najlepsze
pestka 10.01.2013 10:21
super
Andysz 06.06.2012 06:55
pychota!;)
katarzyna124 03.12.2010 14:27
Dżem wiśniowy-najlepszy!
Marcin46
Marcin46 30.11.2010 08:59
niesamowite, krępujące, nietuzinkowe, niemoralnie smaczne ;)
Agnieszka_B 06.08.2010 08:39
Moje ulubione owoce... Pysznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak