Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z niespodzianka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielone mięso wieprzowe 80 dag
jaja 2
jajko ugotowane na twardo 6
kajzerka 1
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z niespodzianka

Bułkę namoczyć w wodzie, odsączyć. Dodać do mięsa i wraz z surowymi jajami i przyprawami dobrze wyrobić. Jaja ugotowane na twardo obrać. Porcje mięsa rozgnieść na dłoni, zawinąć w nią jajo. Kazdy kotlet obtoczyć w bułce, smażyć z dwóch stron po kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 06.10.2011 13:17
smaczne
Justyna Jussstiii 26.09.2011 15:28
super
Kate131 26.09.2010 09:10
fajne
iwona332 19.09.2010 19:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak