Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron sojowy z tofu i fasolką szparagową

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron sojowy 70 g
fasolka szparagowa 100 g
tofu 50 g
czosnek 1 ząbek
imbir 1 cm
sos sojowy 1 łyżka
olej sezamowy 1 łyżeczka
posiekany szczypiorek 1 łyżeczka
posiekane orzeszki arachidowe 1 łyżeczka
oliwa
marynata - sos sojowy 1 łyżka
ocet ryżowy 1 łyżeczka
olej sezamowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron sojowy z tofu i fasolką szparagową

Wymieszać składniki marynaty, dodać pokrojone w kostke tofu i odstawić na min. 30 min.
Makaron zalać wrzątkiem i gotować ok. 5-7 minut, odcedzić i odłożyć na bok.
Fasolkę ugotować na parze.
Na kapce oliwy zrumień posiekany czosnek i imbir, gdy się zrumienią odstaw na bok. Na patelnię wrzuć tofu, a gdy się delikatnie zrumieni dodaj fasolkę, makaron, czosnek i imbir. Podlej sosem sojowym i olejem sezamowy, wymieszaj i jeszcze chwilę podgrzewaj na małym ogniu.
Przełóż do miseczki, posyp orzechami i szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kochanyptysiu 01.06.2011 19:18
wyglada ekstra,tylko to nieszczesne tofu,do ktorego nie moge sie przekonac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak