Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa brokułowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuły 1/2 kg
wywar warzywny 2 litry
masło 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
wino białe wytrawne 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa brokułowa

Brokuły oczyścić, umyć, przełożyć do garnka, zalać wywarem warzywnym i ugotować. Z masła i mąki pszenne przygotować zasmażkę i połączyć ją z zupą, dolać wino, gotować przez kilka minut. Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Posypać posiekaną natką pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 05.03.2014 18:20
fajna zupa
Seba 01.07.2013 09:03
coś dla mnie
szajba2 19.08.2011 17:30
nie lubię brokułu
Barbara55 25.06.2011 17:37
brokułów nie lubi
kielcok1 31.05.2011 16:57
od brokułowej gorsza chyba tylko szpinakowa
pioge7 02.03.2011 16:20
ekstra
Iwusia 12.12.2010 00:00
smaczna
Aleksandra54 06.08.2010 17:38
Pycha!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak