Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w winie z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 1 kg
cebula czerwona 2 szt
wino białe wytrawne 1 szklanka
sok z cytryny 2 łyżki
olej 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
jabłko kwaśne 4 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w winie z jabłkami

Filety rybnej pokroić na średnie kawałki, posypać solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Cebulę i jabłka pokroić na kawałki i poddusić na oleju. Wlać wino, wymieszać i kilka minut potrzymać na małym ogniu. Podduszone jabłka z cebulą i sosem winnym doprawić solą i pieprzem, włożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego olejem, na wierzchu ułożyć filety rybne. Przykryć naczynie i wstawić do nagrzanego piekarnika na 35 minut. Danie podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 05.06.2013 23:30
zapowiada się imponująco
Iwona51
Iwona51 07.04.2011 00:09
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak