Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kopytka z nadzieniem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
mąka ziemniaczana 50 gram
mąka przenna 150 gram
pieczarki 500 g
sól, pieprz 1 do smaku
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: kopytka z nadzieniem

z ziemniaków ,mąki ,i jajka zagniatamy ciasto.Pieczarki scieamy na tartce o grubych oczkach i podsmarzamy. Ciasto rozwałkować wycinamy prostokąty o długości 20 cm i szeokosci 10cm na które nakładamy farsz. Zwijamy i wycinamy kopytka boki lekko zgniatamy aby farsz nie wyplyna podczas gotowania. gotujemy we wrzatku do momentu kiedy wypłyna na werzch

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 26.02.2012 20:13
super
Magda60 09.02.2011 21:42
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak