Sposób przygotowania

Jabłka obrać,przekroić na pół,wydrążyć gniazda nasienne i część miąższu.Połówki jabłek włożyć do wrzątku,dodać trochę cukru i kwasek cytrynowy.Gotować na małym ogniu 3-4 minuty i wyjąć z wody.Obgotowane jabłka przesmażyć z obu stron na maśle.Umytą i obraną z błon i tłuszczu wątróbkę oprószyć mąka.Cebulę pokroić w piórka.Na patelni rozgrzać olej,włożyć wątróbkę,obsmażyć,przewrócić na drugą stronę,dodac cebulę i chwilę smażyć razem.Dodać imbir,majeranek i jeszcze chwilę smażyć,aż cebula się zrumieni.Na koniec doprawić solą i pieprzem.Środek jabłek oprószyć solą i pieprzem.Do środka włożyć wątróbkę z cebulką i imbirem.Smacznego!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !