Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z marchewki i soczewicy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 40 dag
soczewica 20 dag
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
masło 1 łyżka
posiekana natka z pietruszki 1 łyżka
bulion warzywny 4,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z marchewki i soczewicy

Opłukaną soczewicę, zalać gorącym bulionem, dodać pół łyżeczki soli, listek laurowy, pieprz i gotować 45 minut. Marchewkę pokroić w paseczki i podsmażyć na maśle. Dodać do zupy po 25 min. gotowania. Zupę doprawić solą i pieprzem, posypać natką z pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mehia 10.03.2011 18:58
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak