Sposób przygotowania

Do wrzącej wody(około 2.5 litra) wrzucić jarzyny,kostki mięsne i gotować do miękkości jarzyn.Ziemniaki pokroić w kostkę.Wyjąć ugotowane jarzyny z wywaru.Do wywaru dodać szpinak i zagotować.Dodać ziemniaki i gotować do miękkości.Z margaryny i mąki zrobić zasmażkę i dodać do zupy.Jajka dokładnie roztrzepać i powoli wlewać do zupy,ciągle mieszając.W zupie pojawią się kłaczki z jajek.Zdjąć z ognia i doprawić solą,pieprzem,czosnkiem i maggi do smaku.Smacznego!

Można dodać jarzyny z zupy pokrojone w kostkę.Ja nie daję bo u mnie nie lubią.

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Bardzo lubię szpinak od pewnego czasu,więc chętnie spróbuję takiej zupy.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !