Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szpinakowa Eli

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

paczka szpinaku mrożonego 450 g
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler mały 1/2 sztuki
ziemniaki 8 sztuk
kostki mięsne 2 sztuki
margaryna 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
jajko 2 sztuki
sól do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szpinakowa Eli

Do wrzącej wody(około 2.5 litra) wrzucić jarzyny,kostki mięsne i gotować do miękkości jarzyn.Ziemniaki pokroić w kostkę.Wyjąć ugotowane jarzyny z wywaru.Do wywaru dodać szpinak i zagotować.Dodać ziemniaki i gotować do miękkości.Z margaryny i mąki zrobić zasmażkę i dodać do zupy.Jajka dokładnie roztrzepać i powoli wlewać do zupy,ciągle mieszając.W zupie pojawią się kłaczki z jajek.Zdjąć z ognia i doprawić solą,pieprzem,czosnkiem i maggi do smaku.Smacznego!

Można dodać jarzyny z zupy pokrojone w kostkę.Ja nie daję bo u mnie nie lubią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 26.12.2010 21:41
Bardzo lubię szpinak od pewnego czasu,więc chętnie spróbuję takiej zupy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak