Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanie w cieście piwnym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapelusze kań 6 szt
jajko 1 szt
mąka 2 łyżki
piwo jasne 0,5 szklanki
masło 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kanie w cieście piwnym

Oczyszczone grzyby zalać osolonym wrzątkiem, ostudzić. Ubić sztywną pianę z białka, wymieszać z żółtkiem, mąką, piwem i solą. Kanie zanurzać w cieście i smażyć na maśle z obu stron na rumiany kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 13.10.2013 20:46
fajny pomysł
Katarzyna59 05.02.2013 12:17
pycha
Agnik 26.01.2012 21:32
mniam
Iwona51
Iwona51 14.11.2011 10:31
pycha
mehia 26.02.2011 18:35
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak