Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klasyczny gulasz wieprzowy z majerankiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 60 dag
smalec 1 łyżka
sól do smaku
pieprz
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
śmietana 100 ml
mąka 2 łyżeczki czubate

Przepis i sposób przygotowania na: Klasyczny gulasz wieprzowy z majerankiem

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy, kroimy w kostkę.
Krok 1 - Klasyczny gulasz wieprzowy z majerankiem  foto
2
W garnku podgrzewamy smalec i wrzucamy do mięso, podsmażamy do zamknięcia porów.
Krok 2 - Klasyczny gulasz wieprzowy z majerankiem  foto
3
Zalewamy około 500-700 ml wody, solimy i doprawiamy pieprzem, gotujemy pod przykryciem około 50 minut.
Krok 3 - Klasyczny gulasz wieprzowy z majerankiem  foto
4
W śmietanie rozrabiamy mąkę.
Krok 4 - Klasyczny gulasz wieprzowy z majerankiem  foto
5
Zalewamy gulasz śmietaną z mąką, dodajemy majeranek i zagotowujemy całość do zagęszczenia. Podajemy z ziemniakami.
Krok 5 - Klasyczny gulasz wieprzowy z majerankiem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 11.08.2014 10:06
klasycznie smaczny !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak