Sposób przygotowania

CIASTO

Białka oddzielić od żółtek, ubić pianę podczas ubijania dodać cukier.

Gdy piana będzie ubita, dodawać po woli żółtka, ocet a na końcu obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.

Delikatnie wymieszać, piec około 25-30 minut w 170 stop.

Po upieczeniu przekroić ciasto na pół by powstały 2 placki.

MASA JABŁKOWA

Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Przesmażamy jabłka z 1 łyżką cukru.

Do gorących jabłek wsypujemy galaretkę cytrynową, mieszamy nie gotujemy.

MASA ŚMIETANKOWA

Śnieżki ubijamy z mlekiem, na puszysty krem, żelatynę rozpuszczamy w gotowanej wodzie, ostudzoną dodajemy do śnieżek i mieszamy.

CIASTO PRZEKŁADAMY W TAKIEJ KOLEJNOŚCI

1-ciasto biszkoptowe

2-masa jabłkowa

3 -masa ze śnieżek

4 -biszkopt

Na końcu posypujemy ciasto cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    mniam, mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    śliczne wyszło

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !