Sposób przygotowania

CIASTO

Mąka, margaryna, cukier puder, żółtka, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, sól, śmietana.

Mąkę posiekać z margaryną, dodać pozostałe składniki i zagnieśc ciasto na gładką masę.

Ciasto podzielić na 2 części.

Dwie identyczne blachy posmarować tłuszczem, wyłożyć na nie ciasto, posmarować powidłami.

Białka ubić z cukrem na sztywno.

Pianę ułożyć na powidłach, a potem posypać posiekanymi orzechami.

Obydwa ciasta piec w nagrzanym piekarniku w 180 stop. przez 30 minut.

Wyjąć placki i ostudzić.

Przygotować krem karpatkowy, według przepisu na opakowaniu.

Na pierwszy placek nałożyć krem karpatkowy.

Nakryć drugim plackiem, odwracając go warstwą orzechowo-śliwkową do dołu.

Na koniec polać ciasto polewą czekoladową.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pysznee

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !