Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sum afrykański Eli

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sum afrykański filety 2 sztuki
mleko 3,2% 5 łyżek
olej roślinny 2 łyżki
koperek 1 łyżka
natka pietruszki 1/2 łyżki
sól do smaku
olej do smażenia
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sum afrykański Eli

Wszystkie składniki marynaty ubić trzepaczką,żeby powstała emulsja.Filety pokroić na kawałki.Marynatą posmarować kawałki suma i włożyć do lodówki na godzinę.Smażyć(bez panierki)na mocno rozgrzanym oleju z obu stron.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bart 12.01.2011 23:15
super wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak