Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piersi indyka z brzoskwiniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie 4 sztuka
rodzynki 5 dkg
olej
sok z cytryny
białe wino
indyk 50 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: piersi indyka z brzoskwiniami

indyka skrapiamy sokiem,nacieramy imbirem i odstawiamy do lodówki na godzinę.brzoskwinie obieramy.kroimy na połówki.wydrążamy.nadziewamy rodzynkami.mięso rumienimy na oleju.solimy i wkładamy do rondla.od czasu do czasu skrapiamy winem.po kwadransie obkładamy brzoskwiniami i dusimy do miękkości.możemy podawać z frytkami i surówką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak