Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na zimno
Drugą rozpuszczamy w 1 szkl gotowanej wody.
Tak samo przygotować galaretki cytrynowe.
Schłodzoną śmietanę, ubijamy na sztywno z 2 łyżkami cukru.
Śmietanę dzielimy na 3 części.
1-ubijam śmietanę z połową szkl, lekko tężejącej galaretki cytrynowej i kakao.
2 -ubijam śmietanę z 1 szkl truskawkową galaretką.
2 -ubijam śmietanę z połową szkl galaretki cytrynowej.
WARSTWY
Do tortownicy wylewam tężejącą galaretkę cytrynową.
Na stężałą galaretkę wylewam masę śmietanową z kakao.
Następnie wylewam masę z galaretką truskawkową, później masę z galaretką cytrynową.
Na wierzch wylewam galaretkę truskawkową, wkładam do lodówki na 3 godz.