Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na zimno

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka cytrynowa 2 szt
galaretka truskawkowa 2 szt
kakao 1 łyżka
cukier 2 łyżki
kremówka 1/2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na zimno

Jedną galaretkę truskawkową, przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.

Drugą rozpuszczamy w 1 szkl gotowanej wody.

Tak samo przygotować galaretki cytrynowe.

Schłodzoną śmietanę, ubijamy na sztywno z 2 łyżkami cukru.

Śmietanę dzielimy na 3 części.

1-ubijam śmietanę z połową szkl, lekko tężejącej galaretki cytrynowej i kakao.

2 -ubijam śmietanę z 1 szkl truskawkową galaretką.

2 -ubijam śmietanę z połową szkl galaretki cytrynowej.

WARSTWY

Do tortownicy wylewam tężejącą galaretkę cytrynową.

Na stężałą galaretkę wylewam masę śmietanową z kakao.

Następnie wylewam masę z galaretką truskawkową, później masę z galaretką cytrynową.

Na wierzch wylewam galaretkę truskawkową, wkładam do lodówki na 3 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tetiana 05.01.2011 16:02
bardzo ładne-zrobię dziecku na urodziny!
Koper 05.11.2010 08:22
Bardzo fajne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak