Sposób przygotowania

Jedną galaretkę truskawkową, przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.

Drugą rozpuszczamy w 1 szkl gotowanej wody.

Tak samo przygotować galaretki cytrynowe.

Schłodzoną śmietanę, ubijamy na sztywno z 2 łyżkami cukru.

Śmietanę dzielimy na 3 części.

1-ubijam śmietanę z połową szkl, lekko tężejącej galaretki cytrynowej i kakao.

2 -ubijam śmietanę z 1 szkl truskawkową galaretką.

2 -ubijam śmietanę z połową szkl galaretki cytrynowej.

WARSTWY

Do tortownicy wylewam tężejącą galaretkę cytrynową.

Na stężałą galaretkę wylewam masę śmietanową z kakao.

Następnie wylewam masę z galaretką truskawkową, później masę z galaretką cytrynową.

Na wierzch wylewam galaretkę truskawkową, wkładam do lodówki na 3 godz.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Bardzo fajne:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tetiana

    bardzo ładne-zrobię dziecku na urodziny!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !