Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

główka kapusty pekińskiej
pieczarki 50 dag
cebula
sól, pieprz
przyprawa uniwersalna Kucharek
masło
ryż 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z pieczarkami

Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Kapustę sparzymy i studzimy. Odcinamy liście.Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plastry i podsmażamy z pokrojona cebulą na maśle. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w małą kostkę. Mieszamy z cebulą i pieczarkami, przyprawiamy. Porcje farszu zawijamy w liście kapusty. Gołąbki układamy w żaroodpornym naczyniu i pieczemy 50 min w 1880 stopniach C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak