Sposób przygotowania

CIASTO

Wszystkie składniki połączyć i wyrobić ciasto.

Ciasto podzielić na 2 części.

MASA ORZECHOWA

Orzechy zalać szklanką mleka.

Wsypać 3 łyżki cukru, chwilę gotować.

Pozostałe mleko, cukier waniliowy i kaszę ugotować.

Masło rozetrzeć z resztą cukru.

Dodawać do masła, ostudzony krem.

Na koniec dodawać masę orzechową, dobrze utrzeć.

POLEWA CZEKOLADOWA

Składniki połączyć i zagotować.

ORZECHOWIEC

Jedną część ciasta rozwałkować, wyłożyć na natłuszczoną blaszkę.

Piec przez około 20 minut w 180 stop.

Drugą część ciasta rozwałkować, posmarować dżemem, pokroić na 3 części i zwinąć w roladki.

Piec przez 25 minut.

Galaretki przyrządzić według przepisu na opakowaniu. ja dałam cytrynowe.

Płat ciasta posmarować kremem.

Ułożyć roladki.

Zalać tężejącą galaretką.

Odstawić do stężenia.

Ponownie posmarować kremem.

Ułożyć biszkopty i polać polewą

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    musi być pyszne !
  • 2
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Wygląda bardzo apetycznie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !