Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem pudrem. W rondelku rozpuścić masło, dodać śmietanę, miód, pokrojone daktyle i gotować przez 5 minut. Ostudzić. i dodać do utartych żółtek. Do masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Wymieszać składniki, aby powstała gładka masa. Napełnić nią foremki muffinkowe do 3/4 wysokości. Wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 190ºC i piec około 20 minut.

Spróbuj również

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    wspaniale!:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    moj maz takie uwielbia:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    piękne Ci wyszły - fajne są te foremki silikonowe :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    ładnie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    mniaaam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !