Sposób przygotowania

- Na oliwie z oliwek extra vergine podsmażamy ząbki czosnku pokrojone na plasterki, gdy zacznie pachnieć, dodajemy umytą i osuszoną, pokrojoną na ćwiartki, a następnie w plasterki cukinię, oraz paprykę umytą, osuszoną, oczyszczoną z gniazd nasiennych pokrojoną w grubą kostkę. Dusimy, aż warzywa zmiękną.
- Następnie dodajemy umyte, osuszone, pokrojone w grube plastry pomidorki daktylowe razem z ich sokiem, dodajemy oregano i przyprawiamy, mieszamy. Dusimy, aż sos zgęstnieje. Pod koniec duszenia dodajemy posiekane listki natki, gasimy płomień.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    pysznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    anecia04

    Dziękuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pyszna,lekka potrawa.
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Bardzo fajne danie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    kolorowe i do tego jakie zdrowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !