Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem jabłkowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 750 g
żelfix 1 szt
jabłka antonówki 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem jabłkowy

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na niewielkie kawałeczki. Owoce wrzucić do dużego garnka, do którego dodać jedno opakowanie żelfixu.Całość mieszać od czasu do czasu mieszać i zagotować. Wciąż mieszając, gotować owoce jeszcze przez 3 minuty, po czym dodać cukier i jeszcze raz dokładnie wymieszać i pogotować około 3 minut. Następnie wlewać dżem do przygotowanych czystych wyparzonych w sodzie słoiczków.Zakręcić, odwrócić je do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 28.08.2011 08:43
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak