Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak ze szparagami i szpinakiem

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki główne

skrzydełka kurczaka 4 szt duże
woda 2 l
kapusta biała 1/4
szparagi białe 1/2 pęczek
szpinak świeży 1 garść
marchewka 3
pietruszka 1
seler 1 kawałek

Dodatkowo

śmietana 18 proc 250 ml
sól
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
Kucharek przyprawa do potraw 2 łyżka w płynie

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak ze szparagami i szpinakiem

Kroki postępowania

1
Warzywa obrać, umyć i pokroić : marchew w talarki a seler, pietruszkę i ziemniaki oraz kapustę w kostkę.
Szparagi obrać, umyć i pokroić na krótkie kawałki zaś szpinak posiekać ale nie za drobno.
Krok 1 - Kapuśniak ze szparagami i szpinakiem foto
2
Do garnka wlać zimną wodę i włożyć do niej umyte skrzydełka.
Postawić na ogień i gotować na małym ogniu prawie do miękkości.
Gdy wywar się zagotuje lekko posolić.
Go podgotowanych skrzydełek wrzucić marchew, seler i pietruszkę i chwilę gotować a potem dodać ziemniaki.
Krok 2 - Kapuśniak ze szparagami i szpinakiem foto
3
Gdy warzywa będą prawie miękkie dodać kapustę, szparagi i szpinak.
Gotować chwilę i dodać pozostałe przyprawy.
Krok 3 - Kapuśniak ze szparagami i szpinakiem foto
4
Gdy wszystko będzie miękkie zabielić zupą śmietaną zahartowaną odrobiną zupy.
Wlać śmietanę do naczynia potem trochę zupy do tej śmietany, wymieszać i wlać do zupy mieszając.
W razie konieczności zupę doprawić.
Można dodać jeszcze posiekaną natkę pietruszki i koperek.
Krok 4 - Kapuśniak ze szparagami i szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania84 05.08.2014 21:04
smaczna zupa
Gracer 05.08.2014 20:20
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak