Sposób przygotowania

Przesiej mąkę do miski, dodaj drożdże, 10 dag stopionego masła, szkl ciepłej wody, sól, zagnieść gładkie elastyczne ciasto. Pieczarki oczyścić, pokroić i dusić na maśle, często mieszając, aż woda odparuje, po usmażeniu oprószyć odrobiną soli i pieprzu.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić, mięso uduś na oleju przyprawić solą, pieprzem. Wymieszać z cebulą i pieczarkami, zmielić wszystko w maszynce do mięsa. Ciasto rozwałkować, wykrawać krążki na środek każdego nałożyć porcję farszu, skleić boki. W dużym garnku zagotować wodę, wrzucać pierogi na osolony wrzątek, gotować 4-5 minut do wypłynięcia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    wypróbuję
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna6

    Drożdżowych nie znam, wypróbuję.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    nie widać by one były drożdżowe a drożdże wpisałaś jako składnik farszu nie ciasta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !