Sposób przygotowania

1. Roztop masło w garnku i dodaj drobno posiekane: cebule, białe części pora, seler i czosnek.
2. Przykryj garnek i podsmaż wszystko na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zmiękną.
3. Zetrzyj ziemniaki i dodaj je razem z bulionem do warzyw.
4. Zmniejsz ogień, przykryj garnek i wolniutko gotuj przez 20 minut.
5. Zdejmij zupę z ognia, odczekaj chwilę i zmiksuj ją.
6. Zagotuj całość jeszcze raz i dodaj śmietanę, sól i pieprz. Posiekaj szczypiorek i posyp nim po wierzchu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bernika

    skopwiaoen z : http://poprostugotuj.onet.pl/index.php?page=11&recipe=71
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bez komentarza

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !