Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z porów z ziemniakami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

50 g masła
3 białe części pora
1 gałązka selera
220 ml śmietany
2 łyżki stołowe szczypiorku
200 g startych ziemniaków
ząbek czosnku 1 ząbek
bulion drobiowy 3 szklanki
Pieprz biały mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z porów z ziemniakami

1. Roztop masło w garnku i dodaj drobno posiekane: cebule, białe części pora, seler i czosnek.
2. Przykryj garnek i podsmaż wszystko na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zmiękną.
3. Zetrzyj ziemniaki i dodaj je razem z bulionem do warzyw.
4. Zmniejsz ogień, przykryj garnek i wolniutko gotuj przez 20 minut.
5. Zdejmij zupę z ognia, odczekaj chwilę i zmiksuj ją.
6. Zagotuj całość jeszcze raz i dodaj śmietanę, sól i pieprz. Posiekaj szczypiorek i posyp nim po wierzchu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

małgorzata114 10.08.2010 21:39
bez komentarza
bernika 09.08.2010 23:05
skopwiaoen z : http://poprostugotuj.onet.pl/index.php?page=11&recipe=71

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak