Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z papryką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
kiełbasa 1 pętko
papryka czerwona 1 szt
pieczarki 300 g
cebula biała 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
ziele angielskie kilka ziaren
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat wg uznania
sól do smaku
pieprz
koncentrat pomidorowy 190 g
keczup 2-3 łyżki

Porada

Gdy woda wyparuje podlewamy kapustę (żeby bigos się nie przypalił).

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z papryką

Kapustę szatkujemy dość drobno. Wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i gotujemy ok. 15 minut. Pieczarki kroimy w plastry. Cebulę, paprykę, kiełbasę w kosteczkę. W osobnym garnku rozgrzewamy niewielka ilość oleju, wrzucamy cebule i kiełbasę, chwilkę podsmażamy i dodajemy resztę warzyw. Podgotowaną kapustę odlewamy (ma lepszy smak). Dodajemy ją do kiełbasy i warzyw. Wszystko dokładnie mieszamy. Koncentrat pomidorowy, keczup i przyprawy rozrabiamy w 3 szklankach wody i zalewamy bigos. Wszystko dusimy pod przykryciem około 1 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 25.08.2014 09:30
lubię taki bigosik
iziona 03.08.2014 08:11
Ja robię bigos z samej papryki i jest pyszny ten pewnie też taki jest
kuklik 02.08.2014 14:07
też dziś taki gotowałam
halinah 02.08.2014 12:41
nigdy nie dodawałam papryki do bigosu
Kasnaj 02.08.2014 12:35
A to bigos!!! Zjadłabym taki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak