Sposób przygotowania

Testuję kamień na którym piecze się pizzę ( dostałam do testowania od Fratelli Pizza Stone ).
Kamień do pieczenia pizzy ułożyć w piekarniku i nastawić go na 250 * C i ogrzewać 30 minut. Ciasto rozłożyć na wysypanej mąką łopatce do nakładania pizzy .Posmarować ciasto przecierem .Ułożyć składniki ( szynkę i salami ) .Posypać ziołami , utartym serem i obłożyć plastrami mozzarelli .Zsunąć pizzę na kamień i piec 10 minut.
Podawać z ketchupem , sosem czosnkowym- jak kto lubi.
Jedna uwaga - dobrze jest składniki układać kilka chwil przed wsunięciem ciasta do pieca bo inaczej ciężko się zsuwa przy większej ilości dodatków .
Piecze się fantastycznie.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    ładnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Nie ma to jak domowa pizza:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !